About Lifelong Learning - Contact Us - DonateFree-Ed.Net Home   Bookmark and Share

 

Exercises for Part 1

1. Bacilli is an example of a group of one-celled plants called that can cause infection.

a. Bacteria.
b. Fungi.
c. Staphylococcus.
d. Viruses.

2. Communicable diseases that are spread by coughing and sneezing are called:

a. Insect-borne diseases.
b. Intestinal diseases.
c. Miscellaneous diseases.
d. Respiratory diseases.

3. Ensuring a supply of purified water is especially important in controlling:

a. Insect-borne diseases.
b. Intestinal diseases.
c. Respiratory diseases.
d. Sexually transmitted diseases.

4. An example of a disease that is normally transmitted by food, which has come into contact with fecal material from an infected food handler is:

a. Tetanus.
b. Tuberculosis.
c. Typhoid.
d. Typhus.

5. Which of the following defends the body against infection by preventing pathogens from entering the body?

a. Antibiotics.
b. Antibodies.
c. Lymphatic system.
d. Skin.

6. Which one of the following is a sign of infection?

a. Skin is cool to the touch.
b. Swollen tissue.
c. Numbness.
d. Skin has blue tint.

7. The means by which a disease is transmitted is called the:

a. Host.
b. Infection.
c. Reservoir.
d. Vector.

8. The purpose of universal precautions is to protect:

a. Patients.
b. Animals.
c. Health care workers.
d. The local community.

9. There is now a Hepatitis B vaccine.

a. Yes.
b. No.

10. Red bags or red rigid containers may be used as a substitute for the biohazard label when applicable.

a. Yes.
b. No.

Answers to Exercises for Part 1

1. a
2. d
3. b
4. c
5. d
6. b
7. d
8. c
9. a
10. a

 

David L. Heiserman, Editor

Copyright   SweetHaven Publishing Services
All Rights Reserved

Revised: June 06, 2015